Menu
Vysvětlovat, co je to donut, je v dnešní době, věřím, zcela zbytečné. Víme to všichni, nejen díky Homeru Simpsonovi. Americká kobliha původem z Holandska, charakteristická tím, že má polevu zásadně nahoře, nikoli uvnitř, jako je tomu u české koblihy, se těší rostoucí oblibě i u nás v Brně. A je-li k tomu navíc tak trochu funky, udělá radost všem.

Menu – celý článek
10. 3. 2019
Největší uzenářsko-vinařská show (možná na světě, v Česku určitě). Neznáme lepší moravskou symfonii než uzené a víno. 7. ročník tradiční kulturně-gastronomické akce na hradě Veveří v Brně, kde se degustuje uzené, volí nový "král uzenářů", ochutnávají vína z malých rodinných vinařství, poslouchá muzika a hrají hry. Kromě skvělého jídla bude připraveno mnoho soutěží a workshopů.

Menu – celý článek
24. 1. 2019
Vynikající pokrmy v těch nejlepších restauracích po celé České republice za zvýhodněné festivalové ceny! TOP šéfkuchaři z 91 exkluzivních restaurací Česka podle Maurerova výběru Grand Restaurant připraví speciální degustační menu, které bude zasvěceno velikánovi světového umění a vědy - Leonardu da Vinci!

Menu – celý článek
30. 1. 2019
Hledáte klidné místo v centru Brna, kde si můžete vychutnat šálek lahodné kávy nebo sklenku dobrého vína? Navštivte kavárnu Celnice umístěnou v zahradě vily Löw-Beer v Brně, která je otevřena denně kromě pondělí od 10.00 do 18.00. V tomto chladném čase jsme pro Vás navíc připravili speciální zimní nabídku.

Menu – celý článek
22. 1. 2019
V autentické řecké taverně Athena si nejen pochutnáte na výtečné řecké kuchyni v podobě musaky, gyrosu a dalších specialitách, ale zároveň si odsud můžete odnést netradiční dárek ve formě selských delikates.

Menu – celý článek
13. 11. 2018
Pokud patříte mezi milovníky kávy, určitě nesmí vaší pozornosti uniknout oslava Mezinárodního dne kávy, která připadá na 1. října. Právě tímto dnem v zapojených kavárnách a pražírnách startuje celotýdenní akce ve jménu tohoto oblíbeného životabudiče. Jestliže čtete tento článek později, nesmutněte. Do kaváren i pražíren můžete samozřejmě vyrazit i mimo tento týden, který se již po osmé nazývá Týdnem kávy. Festival vám dá tipy i krátké pozvánky do míst, která rozhodně nechcete minout v průběhu celého roku.

Menu – celý článek
17. 9. 2018
Brno nebylo celé léto jen rozkopané, například na Mendelově náměstí byla rekonstrukce v létě dokončena. Na místě zanedbaného koutu náměstí je teď také dle přání místních obyvatel příjemné posezení s kavárnou, která je na dosah všem blízkým zastávkám.

Menu – celý článek
16. 10. 2018
Přijďte 19. a 20. října na Futurum FOOD FEST a ochutnejte vybrané kulinářské speciality z celého světa. Futurum se už počtvrté promění v pouliční festival plný lákavých vůní a dobrého jídla. Připravte si chuťové pohárky na lahodné pokrmy z celého světa, od Ameriky až po exotickou Asii, včetně vyhlášených francouzských dobrot a české klasiky. Své umění vám představí přední brněnské podniky – Pablo Escobar, Red Piranha, Kafe & Kobliha a spousta dalších.

Menu – celý článek
10. 10. 2018
Otevřeli teprve v létě, ale jako by sem prostě patřili. Dříve zde bylo bistro Le Social, vyhlášené svými poctivými burgery, po delší pauze zavřený prostor při zastávce Úvoz oživilo nové nápadité bistro zcela odlišného ducha i nabídky.

Menu – celý článek
9. 9. 2018
Je tomu teprve krátce, co v prostorách legendární kavárny Savoy zahájila svůj provoz vegetariánská a veganská restaurace a kavárna Forky's, která od roku 2015 sídlila na Jezuitské. Zde si získala silnou základnu zákazníků nejen z řad vegetariánů a veganů. Prostory dlouhodobě kapacitně nepostačovaly a řešením se nakonec stal přesun do velkorysých prostor Savoye. Otevření i rekonstrukce vyvolaly velký ohlas, bohužel ne právě pozitivní. Jak rekonstrukce dopadla a jak je to dnes v Savoyi s kávou?
Menu – celý článek
29. 7. 2018
Starší články ze sekce Menu
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavla Horáková
Teorie podivnosti
Argo
Vypravěčka Ada Sabová, mladá vědkyně z „Ústavu mezioborových studií člověka“, je v mnohém typickou (nikoli však stereotypní) moderní intelektuálkou, která se pokouší vybalancovat osobní život a kariéru. V obojím už má za sebou leccos, a tak není prosta jistého cynismu, či spíše poučeného, sarkastického vnímání světa, lidí kolem sebe i sebe samé. Na pozadí pátrání po zmizelém synovi své kolegyně zaznamenává kolem sebe zdánlivé nahodilosti, za nimiž však tuší zákonitost a provázanost. Pro všechny tyto jevy hledá zastřešující definici, svou „teorii podivnosti“, a zjišťuje, že nekonečnou spletitost světa pouhým rozumem neuchopí. A zatímco společnost kolem ní čím dál více lpí na vyprázdněných pravidlech, Ada její struktury jednu po druhé opouští a vydává se vstříc svobodě.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+