Vařte s Pohlreichem Super jednoduše bez masa

Pár obyčejných surovin, jednoduchý postup a na stole super jídlo. O nic jiného v této kuchařce nejde.

Super jednoduše, Zdeněk Pohlreich, recenze, magazín KULT* Brno
Jídlo & pití

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich svou novou publikací volně navazuje na předchozí knihu Super jednoduše. Tentokrát se zabývá bezmasými jídly. Autor využívá svých znalostí asijské kuchyně. V kuchařce najdete také české klasiky v podobě bramborového salátu, houbového ragú i tak trochu jinou „dršťkovku“.

Český šéfkuchař, podnikatel a majitel několika vyhlášených restaurací v kuchařce píše, jak se dá chutně a jednoduše vařit i bez masa. Vybrané recepty jsou určené nejen pro vegetariány. Zdeněk Pohlreich své gurmánské pochoutky doporučuje všem, kteří si chtějí zpestřit jídelníček. Ukazuje na pestrost, které lze dosáhnout i u bezmasých receptů.

Také čtěte
Zdeněk Pohlreich, Šéf, recenze, biografie, magazín KULT* Brno
Autorizovaná biografie Zdeňka Pohlreicha ukazuje cestu profesionálního kuchaře, jež trvá už padesát...

Pohlreich argumentuje tím, že vařit bez masa může každý. Kuchařka je rozdělená na devět částí – polévky, rýže, těstoviny, brambory, smažené, zapékačky, jídla do ruky, saláty a dezerty. Mezi polévkami najdeme nezbytný základ v podobě zeleninového vývaru nebo netradiční zpracování dršťkové polévky s hlívou ústřičnou. Recepty složené z rýže a těstovin jsou inspirovány především indickou, vietnamskou nebo thajskou kuchyní. Ta je labužníkům známa svou výraznou kořeněnou chutí s velkým obsahem zeleniny. Šéfkuchař v receptech často pracuje se všemožnými druhy sýrů, s bylinkami a jinými ingrediencemi středomořské kuchyně. Mezi sladká jídla Pohlreich řadí nadýchaný piškotový dort s lesním ovocem i lahodný višňový koláč.

Super jednoduše, Zdeněk Pohlreich, recenze, magazín KULT* Brno

Kuchařka Super jednoduše bez masa. Super jídla, jednoduché postupy! čtenáře zaujme barevným, oku líbivým designem. Na titulní straně je použita fotografie usměvavého kulinářského guru. V pozadí jsou vyfoceny ukázky pokrmů. Kniha je psána jednoduše a stručně, proto se v ní snadno zorientuje kuchař začátečník i pokročilejší gurmán. Nechybí fotografie jídel, díky nimž si čtenáři mohou ihned představit již hotový výsledek v reálu.

Nová kniha Zdeňka Pohlreicha mě příjemně překvapila. O částečné vynechání masa z jídelníčku usiluji už nějakou dobu. Kuchařku tudíž vnímám jako inspiraci ke zpestření stravy. Osobně jsem vyzkoušela recepty inspirované asijskou kuchyní. Konkrétně se jednalo o smažené nudle udon na indonéský způsob a pikantní sladkokyselý lilek. Výslednou kombinací chutí jsem byla příjemně překvapená. Kuchařku můžu vřele doporučit.

Super jednoduše, Zdeněk Pohlreich, recenze, magazín KULT* Brno

Hodnocení: 85 %

Super jednoduše bez masa. Super jídla, jednoduché postupy!
Zdeněk Pohlreich
Sevruga, s. r. o., 2022

Magazín KULTINO*. Máte předplaceno?

Máte předplaceno?

Další číslo vám neunikne – magazín KULTINO* vám 4x do roka doneseme až pod nos do vaší poštovní a e-mailové schránky.
A k tomu navíc volné vstupenky, extra bonusy a další rozmazlování našich podporovatelů.

Mohlo by vás zajímat

Recenze
Knihy
Na první pohled vypadá tato kniha celkem nevinně. Se říct, že je to...
Recenze
Knihy
Organizační porno vzbuzuje pozornost už svým atraktivním názvem. Pod...
Recenze
Zábava
Jen nemálo vybájených světů se pyšní tím, že inspirovalo stovky tvůrců...
Recenze
Zábava
The Settlers je jedna z nejslavnějších sérií videoher, první díl vyšel...