Jídlo
Dalším podnikem, na který jsem upřel svůj zrak, je Fabrik Food Factory. Jedli jste někdy jacket potato s načechraným vnitřkem a křupavou slupkou, jídlo ve Velké Británii stejně populární jako legendární fish and chips? Ještě ne? Tak je nejvyšší čas.
Jídlo – celý článek
16. 10. 2021

V blízkosti centra ve Štefánikově ulici vykvetla nová a zcela unikátní zahradní kavárna s názvem Garden Coffee. Čisté útulné prostředí vyzývající k relaxaci, příjemnému obchodnímu jednání nebo studiu podtrhuje vůně bylinek, které tady najdete na každém kroku.

Jídlo – celý článek
9. 10. 2021
Po 10 let byl Týden kávy součástí Trhů kávy. Během letošního 11. ročníku se organizátoři rozhodli Trhy kávy a edukativní část Týden kávy rozdělit a uspořádat ho v netradičním formátu. Termín konání však zůstává. Proběhne od 1. do 7. října v online formátu.

Jídlo – celý článek
1. 10. 2021
Od pátku 17. do neděle 19. září celé Brno znovu spojí káva. Tentokrát se vůně bude linout od Vaňkovky – právě tam se totiž jedenáctý ročník Trhů kávy uskuteční. Zavítat na Trhy můžete v pátek a v sobotu od 10. do 20. hodiny, v neděli budou ukončeny úderem 18. hodiny.

Jídlo – celý článek
15. 9. 2021
V dalším díle rubriky Mlsná tužka jsem se zaměřil na restauraci Hostinec U Semináru. Byl jsem zvědavý na srovnání po letech, jestli si hostinec zachoval prvorepublikový vzhled a úroveň rakousko-uherské kuchyně. Už jste někdy jedli Tafelspitz?

Jídlo – celý článek
10. 7. 2021
Rubrika Mlsná tužka s radostí uvítala otevření zahrádek restaurací. Po dlouhé izolaci máme konečně možnost svobodně konzumovat na zahrádce a nechat se obsluhovat. Stejně netrpělivě vyhlížíme i znovuotevření restaurací. Osobně jsem zvědavý na znovuotevření restaurace Gattamelata (bývalá Muzejka), na kterou jsem upřel svou pozornost v tomto vydání Kultu.
Jídlo – celý článek
12. 6. 2021
Poslední recenze na restauraci byla otištěna v prosincovém vydání magazínu KULT! roku 2015 a ve svém hodnocení se zaměřila na restauraci Zlatá loď. Recenze vycházely ve čtenářsky velmi oblíbené rubrice MLSNÁ TUŽKA. Rozhodli jsme se ji obnovit a přinášet vám v každém vydání hodnotící pohled na vytipovanou restauraci. Věříme, že již brzy budeme moct je i všechny ostatní všichni navštěvovat.

Jídlo – celý článek
8. 5. 2021
Jedním z pandemií nejvíce zasažených oborů je bezpochyby pohostinství. O tom, jak nyní přežívají podniky zabývající se gastronomií a potravinami, se rozpovídal Alan Munteanu, zakladatel a spolumajitel brněnské Mikrofarmy. Mikrofarma je původně řeznictvím, ale má i dvě vlastní bistra – v Brně a Praze –, kde připravují jídla přímo z vlastních surovin.
Jídlo – celý článek
10. 4. 2021
Zbožňuju jednoduchý ovocný knedlíky. Mám na ně zjednodušené recept a v létě na nich těžce ujíždím. Vždycky když je cháluju, tak si při tom říkám ten známé fór vo těch dvóch na patolce, jak kuchajó teho tuháčka [mrtvolu] a v bauchecu mu narazijó na nestrávený švestkáče.

Jídlo – celý článek
11. 12. 2020
Září je tu a my všichni si ze srdce přejeme, aby kulturní i klubová sezóna mohla opět začít proudit naplno, byť třeba s povinnými rouškami. Co si budeme vykládat, korona dala a dává zabrat mnoha místům. Jedním z takových, navíc poměrně na okraji Brna, je Kafara v městské části Brno-Maloměřice a Obřany na severovýchodě Brna.

Jídlo – celý článek
21. 9. 2020
Starší články ze sekce Jídlo
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Paul Gordon, John Caird
Jane Eyrová
Městské divadlo Brno
Muzikál vypráví romantický příběh lásky mezi Janou a Edwardem Rochesterem spolu se všemi, místy až hororovými liniemi známého příběhu. Dospívající Janě zemře nejbližší přítelkyně Helena, od které se ovšem naučí, že nejhorším nespravedlnostem lze čelit odpuštěním, a díky tomuto mottu se nakonec dočká zaslouženého štěstí.
Reklama:

Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2021 Radek Holík
Google+