Filmy

Zveřejněno dne 6. 3. 2019
AntiOskar nabídne krátké ztřeštěné filmy
Středisko volného času Lužánky - pracoviště Legato pořádá 18. ročník festivalu ztřeštěných amatérských filmů Brněnský AntiOskar. Slavnostní večer, během něhož se budou udělovat vítězné sošky, se uskuteční 8. března 2019 od 19.00 v Legatu.

Recesní přehlídka nabízí filmy, které vznikly původně jen proto, aby se pobavili sami tvůrci. To jediné, co mají snímky společné, je pokus o zobrazení dramatického děje.

Součástí přehlídky je symbolické ocenění přihlášených filmů ve třech kategoriích: nejulítlejší film, nejlepší umělecký záměr a cena diváků. Filmy vybírá porota složená především ze studentů filmové vědy, filmových nadšenců a kritiků. Tvůrci nejlepších snímků dostanou sošku Oskara, která vznikla v keramickém ateliéru SVČ Lužánky pracoviště Lyska.

Z původního festivalu, který pořádalo několik kamarádů na televizi Tesla a zaslaných videokazet, se vyvinula unikátní přehlídka filmů z celé ČR i Slovenska. Od prvního ročníku došlo k velkému posunu v technologickém zpracování a zároveň i v kvalitě filmů, a to nejen v rovině technické (titulky, hudba atd.), ale také v rovině scenáristické.

Vstupné na slavnostní večer je 30 Kč.

Brněnský AntiOskar 2019
7. března 2019 od 19.00
SVČ Lužánky, Stamicova 572/7, Brno-Kohoutovice
www.legato.luzanky.cz 


Redakce
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavel Sedláček
Exotické koření s recepty
Grada
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují nejméně jedno z uváděných koření. Kniha má v dnešní době své bohaté opodstatnění, neboť se setkáváme se širokou nabídkou exotického koření ať již prodávaného na našem trhu, nebo dovezeného ze zahraničí. S jeho správným rozlišením a použitím si však zatím poradí jen velmi málo kuchařů či kuchařek, a to i z řad profesionálů, přestože se ho snaží v hojné míře při přípravě jídel používat.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+