Hudba

Zveřejněno dne 12. 10. 2018
Blíží se jazzová smršť
Přední český big band Cotatcha Orchestra, který je znám svými neotřelými hudebními počiny, se chystá na realizaci hlavního projektu sezóny. V Brně v rámci svého podzimního miniturné vystoupí 19. října 2018 v 20.00 v HaDivadle.

Můžete se těšit na koncert s exkluzivním hostem, nizozemským trombonistou Iljou Reijngoudem. Na svém hudebním kontě má cenu za kompozici v nejprestižnější soutěži jazzového světa - Thelonius Monk Competition, čímž se zařadil mezi velké hráče současného jazzu, jako jsou Joshua Redman nebo Chris Potter. Reijngoud se rovněž pyšní získáním Latin Grammy Award či "nizozemského Anděla" v soutěži Edison Award. Kromě svých hráčských a skladatelských aktivit, mimo jiné v Grammy ověnčeném Metropole Orkestu, je také činným pedagogem na hudebních univerzitách v Amsterdamu, Rotterdamu, Haagu nebo na mnoha hudebních workshopech v Evropě a USA.

Na koncertech v Brně se tento špičkový hráč představí i jako skladatel a aranžér. Playlist je totiž sestaven výhradně z jeho skladeb a aranžmá. Jeho bohaté bigbandové zkušenosti, které v podzimní sérii svěří do služeb Cotatcha Orchestra, jsou předzvěstí posluchačsky mimořádně atraktivního a nevšedního hudebního zážitku, který by neměl uniknout vaší pozornosti.

http://www.iljareijngoud.com/
http://cotatchaorchestra.cz/
http://www.youtube.com/watch?v=eNRcXjtENn4
http://www.youtube.com/watch?v=s99REPOWVlo

Koncert Cotatcha Orchestra
HaDivadlo
19. října 2018 od 20.00
http://cotatchaorchestra.cz/


PR
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Pavel Sedláček
Exotické koření s recepty
Grada
Unikátní a bohatě ilustrovaná publikace má za cíl seznámit zájemce o koření, a celkově o vaření, s jednotlivými druhy exotických bylinek, koření a jejich směsí. Nedílnou součástí knihy jsou i recepty, které vždy obsahují nejméně jedno z uváděných koření. Kniha má v dnešní době své bohaté opodstatnění, neboť se setkáváme se širokou nabídkou exotického koření ať již prodávaného na našem trhu, nebo dovezeného ze zahraničí. S jeho správným rozlišením a použitím si však zatím poradí jen velmi málo kuchařů či kuchařek, a to i z řad profesionálů, přestože se ho snaží v hojné míře při přípravě jídel používat.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2019 Radek Holík
Google+