MEDIA HILL

Zveřejněno dne 28. 12. 2015
Lednový Kult. s Hynkem Kmoníčkem

Pomalu se stává pravidlem, že první číslo magazínu Kult v novém roce poutá na chystaný festival GO Kamera. A to je dobře. Málokterý z brněnských festivalů si totiž zaslouží tolik pozornosti jako právě tento. Zvlášť v době, která se hodně točí kolem cestování a zahraničních zemí obecně, tedy kolem tématu, ke kterému má opravdu hodně co říct Hynek Kmoníček, jenž v rámci titulního rozhovoru odpovídá na obrovské množství otázek.


 
Cestovat se však v pravém nebo přeneseném smyslu dá i napříč jednotlivými kulturnímu odvětvími. Navštívit můžete nové zpracování Krále Leara v Městském divadle Brno, ještě zhruba 14 dní výstavu Pomalu začalo být zase dobře na Staré radnici nebo mysl inteligentních undergroundových muzikantů spojených pod hlavičkou projektu Mortal Cabinet. Na bezpočet dobrodružných cest se můžete vydat i s hlavním hrdinou dětské knihy Pirát jménem Šampaňský. A které z těchto „výletů“ jsou nejlákavější? To se dozvíte díky nové sadě recenzí.
 
Rubriku Sondáž tentokrát zdobí odpovědi brněnského patriota a populárního herce Zdeňka Junáka. Brněnské kavárny tentokrát reprezentuje jedna zbrusu nová, a sice ta stojící v ulici Dornych. Jmenuje se Bajkazyl a díky Kultu se dozvíte, proč stojí popíjení lahodného nápoje zrovna v ní minimálně za zvážení.
 
Součástí magazínu je obvyklý freetime, s jehož pomocí si v následujícím měsíci jistě každý najde to své kulturní rozptýlení. Vybrané události pak blíže představuje několik samostatných textů a tipů. 
 
I v roce 2016 se na uměleckém poli odehraje mnohé. Díky Kultu máte jistotu, že u toho nejdůležitějšího znovu nebudete chybět.
 
Připomínáme uzávěrku dalšího čísla:
Únorové číslo magazínu kult.
Uzávěrka kulturní inzerce (programy): 11. ledna 2016
Uzávěrka komerční inzerce: 18. ledna 2016
Datum vydání: 27. ledna 2016


Redakce
 Přidejte k článku první komentář >> 
Časopis:
Reklama:

Novinky:
Jenny Linford
Česnek
Omega
Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže. Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou.
Odběr zpráv:
Chcete odebírat zprávy? Registrace


Copyright © 2005–2018 Radek Holík
Google+